Juniori-SaPKo

Tervetuloa tutustumaan kiekkojunnujen toimintaan!

Juniori-SaPKon tavoitteena on tarjota onnistumisen ja oppimisen elämyksiä sekä kasvureitti urheilullisiin ja terveellisiin elämäntapoihin Savonlinnan talousalueen lapsille ja nuorille jääkiekkoharrastuksen parissa. Juniori-Sapkolla on näyttöjä myös siitä, kuinka voimme tarjota reitin jopa jääkiekkoilijan ammattiin, kirkkaimpina esimerkkeinä tällä hetkellä Ville Leino ja Tuukka Rask.

Toiminnassa on mukana kahdeksan joukkuetta, jotka osallistuvat Jääkiekkoliiton tai Kymi-Saimaan alueen järjestämiin sarjoihin. Tämän lisäksi järjestetään Leijonakiekkokoulu kahdessa eri ryhmässä. Ryhmä 1 on vasta luisteluun totutteleva aloittelijoiden ryhmä ja Ryhmä 2 on jo luistelussa kehittyneempien ryhmä,jossa tarvitaan jäälle täydellinen kiekkovarustus. Yhteensä yli 300 tyttöä ja poikaa on mukana toiminnassamme.

Jäällä joukkueet ovat keskimäärin neljä tuntia viikossa, vanhimmat hieman enemmän, nuorimmat hieman vähemmän. Tämän lisäksi ohjattua oheisharjoittelua on noin kaksi tuntia viikossa. Jääharjoittelun määrää ei tällä hetkellä pysty nostamaan, mutta pyrimme monipuolistamaan oheisharjoittelua jään ulkopuolella.

Yhtenä tavoitteena on kokonaisliikuntamäärän nostaminen ja liikunnallisten elämäntapojen juurruttaminen lapsiin ja nuoriin järjestämällämme toiminnalla. Juniori-SaPKossa kaikkein nuorimpia joukkueiden pelaajia kehotetaan liikkumaan ja harrastamaan myös muita liikuntamuotoja. Liian varhainen erikoistuminen yhteen lajiin aiheuttaa ongelmia pelaajan kasvaessa.

Paitsi lapsille ja nuorille, myös heidän vanhemmilleen jääkiekon parissa toimiminen tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja uusia tuttavuuksia. Omien lasten kehittymisen seuraaminen ja joukkueyhteisössä toimiminen harrastuksen tukemiseksi monin eri tavoin, luo myös vanhemmille tiiviin yhteisön ja parhaimmillaan hyvän yhteishengen. Toiminnan tavoitteena on, että kaikki lapset ja nuoret kokevat harrastuksensa miellyttäväksi ja viihtyvät toiminnassa. Sama tavoite on hyvä myös vanhempien suuntaan, hyvässä porukassa talkoidenkin tekeminen on hauskaa ja harrastuksen kustannukset voidaan pitää kohtuullisina.

Ota yhteyttä joko allekirjoittaneisiin tai joukkueenjohtajiin, jos olet kiinnostunut kiekkoharrastuksesta!

Puheenjohtaja

Vesa Pölönen